Asioita, jotka taulukot tekevät paremmin

On joitakin asioita, joissa taulukot ovat parempia kuin CSS.

Oletetaanpa esimerkiksi että sinulla on musta sivunavigointi, jonka haluat venyvän koko sivun kokoiseksi. Taulukoilla tämä on helppoa; annat vain <td>:lle mustan taustan.

Tämän voi tehdä myös CSS:llä, mutta se vaatii ajatustavan muutosta.

Jos annamme div:lle mustan taustan, mustaa riittää vain siihen asti, kun navigaatio loppuu. Useimmilla sivuilla sisältö on pidempi kuin navigointipalkki, joten tämä ei toimi.

Voisimme myös laittaa kokomustan GIF-kuvan sisältö-div:iin ja asettaa tämän div:in left_padding-arvon tarpeeksi suureksi, mutta jos navigointipalkki on pidempi kuin sivun sisältö, tämäkään ei toimi.

Tietysti voisimme laittaa GIF-kuvan myös <body>:n taustakuvaksi, mikä toimisi, jos emme halua käyttää <body>:lle mitään muuta taustakuvaa.

Tai voisimme laittaa sisällön omaan 'kääre'-div:iinsä ja toistaa taustakuvaa vain tässä div:issä. Tämä tapa kuitenkin vaatisi rakenteellisen merkkauksen unohtamista.

Ja pitää muistaa, että taustakuvat eivät toimi, jos haluat navigointipalkkisi olevan skaalautuva.

Kuten sanottua, on joitain asioita, joissa taulukon käyttö on perusteltua. Kannattaa kuitenkin kysyä itseltäsi, onko kaikki taulukoiden aiheuttama vaiva haluamasi layoutin arvoista.